Jan 30, 2012

Bicycle Ride

Želeo bih da podelim sa vama još jedno od svojih interesovanja. Uprkos nezgodi koju sam doživeo pre par godina, i koja je prouzrokovala prekid mog druženja sa biciklom koji nažalost još uvek traje, moje interesovanje za ovo prevozno sredstvo nikada nije prestalo. Naime već duže vreme pratim novosti i projekte iz oblasti industrijskog dizajna koja donose potpuno fenomenalna rešenja na temu projektovanja bicikli. Pogledajte neke od mojih omiljenih...


Realno kad pogledate ovaj bicikl pomislite da mu pre mesto u nekoj galeriji gde bi bio izložen kao eksponat nego na ulicama Detroita ili možda Beograda ;)... Vrhunska ručna izrada, sa delovima izrađenim od bronze (još jedna potencijalna opasnost preti od popularnih beogradskih prerađivača sekundarnih sirovina tako da vezivanje na ulici ne dolazi u obzir), i kože. Retro izgleda, potpuno savršen, čist hedonizam na 2 točka...





Definitivni i neprikosnoveni pobednik u kategoriji Coolest Bike Ever. Bez menjanja brzina i nekih posebnih dodataka ne predstavlja bike sa kojim bi ste se usudili da krenete u neku off road avanturu ali bi vožnjom kroz grad pokupili sve simpatije i pohotne poglede.  





Da su kockasti točkovi na bilo koji način upotrebljivi našli bi se na ovom biciklu. Danski dizajner Michael Ubbesen Jacobsen inspirisan Bauhausom koji je sasvim sigurno podrobno izučavao na prestižnoj Danskoj školi dizajna Kolding, nam predstavlja ovaj bicikl, svedene kockaste geometrije, minimalističkog dizajna i sa  upotrebom sirovih materijala, metala i kože. Iako sveden ovaj bicikl svojim detaljima omogućava maksimalnu funkcionalnost i ergonomičnost (drške upravljača oblepljene kožom, kožno sedište sa oprugama), kao i potpuno uživanje koje vožnja bicikla donosi. 



Bez obzira da li prevozite, stvari, bakaluk, decu, opremu za plažu ili piknik (već zamišljam kako ga pakujem na proleće za roštilj u Košutnjaku), ovaj bicikl je idealno rešenje. Ovaj urbani transporter iz Salt Lake City, Utah može da preveze u svojoj korpi fantastičnih 271 kg. Bicikl se nudi u tri boje: dramatic black, yummy cream i sweet baby blue. Kreativni tim u Madsenu konstantno smišlja i projektuje nove dodatke za korpu koji bi proširili već ogromni dijapazon upotrenih mogućnosti.
Ovaj bicikl ima odgovor na svaki vaš zahtev, sve može, sve zna...Potpuni must have!



Nažalost cene ovakvih divnih bicikli se kreću od 2500 eura pa naviše, tako da za sad im se samo mogu diviti i uživati u prelepom dizajnu i rešenjima koji nude, putem sličica koje sam vam pokazao. Uživajte i ukoliko naletite na još koji od ovih lepotana slobodno mi prosledite pa da komentarišemo zajedno.

Zahvaljujući svojoj prijateljici Milici Nešić imam zadovoljstvo da vam predstavim još jedan potpuno fenomenalan proizvod. U pitanju je Taga bike, koji me je potpuno oduševio svojom funkcionalnošću i dizajnom. Holandska firma Taga nam nudi kombinaciju zabavnog bicikla i funkcionalnih kolica za bebe, koji omogućavaju ugođaj i uživanje za vas i vaše dete. Kolica se vrlo lako transformišu u bickl sa sedištem za dete. Svaka šetnja je radost koju delite, pri tom imate maksimalnu kontrolu i sigurnost. Potpuno savršen i funkcionalan proizvod koji za razliku od mnogih proizvoda (kolica za bebe), u potpunosti opravdava svoju cenu.






2 comments:

  1. ja bih ovaj Madsen Cargo Bike :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ubedljivo najpraktičniji, pruža milion mogućnosti...već zamišljam kako se voziš putem Kalenića u vikend nabavku...Ipak ne bih mogao tek tako da se odlučim, svi su mi savršeni na svoj način...

      Delete