Mar 2, 2012

DEPO 23

Posetivši Mixer Design Expo prošlog meseca među izlagačima sam primetio i lepo prezentiran štand Valentine Savić kao i njenu keramiku. Saznao sam da je štand uređen u saradnji sa novim restoranom u gradu Depo 23. Pored zaista lepe, svedene, minimalističke keramike jako mi se dopala i činjenica da u ovom gradu postoji restoran koji želi da ima unikatne posude za služenje svojih jela. Sledivši svoj njuh i konstantno krčanje creva ne dugo zatim usledila je i poseta ovom restoranu. A upravo tada ova priča i počinje...

DEPO23 - Zahumska 23

Prva stvar pri ulasku koja se primećuje je fenomenalan, sveden enterijer koji je osmislio kreativni tim u sastavu: Đorđe Nedeljković, Miloš Gavrilović i Bojana Gašović ispred studija Art projekt, zatim Miloš Ivković, bivši menadžer restorana, i grafička dizajnerka Isidora Nikolić koja potpisuje vizuelni identitet restorana. Crno beli tonovi, kombinovani sa toplinom drvenih ploča na stolovima naprosto vas uvlače u ceo ambijent restorana. Centralno mesto u restoranu zauzima veliki stub koji bi mogao biti poprilična mana u jednom enterijeru ali se domišljatom upotrebom istog, kao  neke vrste oglasne table na kojima su ispisane poruke koje prate gradska dešavanja i originalno preporučuju zanimljive filmove, izložbe i knjige, mana pretvara u prednost.

Sveden, čist, minimalistički enterijer restorana

Još jedno prijatno iznenađenje je i otvorena kuhinja, tako da gosti kroz staklo mogu da prate ceo proces spremanja hrane a da se pri tom restoranski deo ne oseća na izmešane mirise iz kuhinje. Nakon što sam probao neverovatne stvari koje su izašle iz te iste kuhinje i pored transparentnosti kuhinje na staklu bi definitivno trebao da stoji natpis: "Profesionalci na delu, ne pokušavajte ovo kod kuće!" Naime hrana u Depou se sprema pod budnim okom poznatih kuvara Zorana Miškovića i Cincar Ivana, ujedno i osnivača Kulinarske Asocijacije i Federacije Srbije, koji su osmislili sjajan sveden meni od po pet jela po kategoriji i svako zaslužuje čistu peticu. Naravno uz meni postoje i ponude dana koje se svakodnevno kreiraju i na taj način restoran može konstantno da nudi svojim gostima nove gastronomske perspektive. Izbor vina takođe je sjajan.

Open kitchen

Kroz razgovor sa prijatnim osobljem takođe saznajem da će pored gastronomskog ugođaja, restoran uskoro početi da svoj prostor koristi i u izložbene svrhe i da će na mesečnom nivou biti organizovane izložbe raznih umetnika kojima će beli zidovi restorana poslužiti da izlažu svoje radove, tako da kad god navratite možete očekivati novu izložbu a samim tim i prostor. Sjajno! Očigledno su ljudi iz Depoa rešeni da ovaj simpatičan restoran istaknu kao novi gradski hot spot... Savršenim spojem gastronomije, dizajna, kulture i elegantne, pre svega ne nametljive atmosfere i ambijenta, ovaj restoran me je naprosto primorao da napišem blog. Moje novo zborno mesto!



I na kraju ostaje samo da vidite kako glavni adut restorana izgleda. Hrana je fenomenalna! Uživajte, pa se vidimo uskoro u Depo-u.







Ove divne fotografije su delo Ane Kostić.

Adresa: Zahumska 23
Telefon: 011/240-1559

2 comments:

  1. Леп прилог. Могу само да приметим да ми је јако драго што се шири типологија concept stor-ова, попут "супермаркета" и "илегале".

    ReplyDelete