Jun 13, 2012

Kuhinjsko posuđe

Prethodnih nedelja zaokupljen selidbom nisam stigao da objavim blog ali to ne znači da nisam istraživao šta još zanimljivo postoji u svetu dizajna. Naravno pažnja mi je bila pomalo usmerena ka raznom pokućstvu i koje kakvim drangulijama pa vam ovom prilikom želim predstaviti setove fenomenalnog posuđa i raznih sjajno dizajniranih alatkica za kuhinju.

JOSEPHJOSEPH


Dva brata blizanca Richard i Antony Joseph spojivši svoja stečena znanja, jedan iz oblasti industrijskog dizajna a drugi iz biznisa, osnivaju kompaniju specijaliziranu za moderno kuhinjsko posuđe. Ubrzo kompanija postaje poznata i prepoznata u svetu po inovativnom i stilizovanom dizajnu posuđa. Njihova sposobnost da spoje zanimljive forme sa funkcionalnim i ergonomičnim zahtevima ovakve vrste proizvoda je zaista nešto što me je oduševilo. Sjajan dizajn, multifunkcionalni proizvodi, prelepe boje...Evo nekih od proizvoda koji su mi skrenuli pažnju.

cinije za kuhinjucinije za kuhinju

Sjajno spakovan set činijica, cediljke, sita, raznih merica. I sve se spakuje u jednu. Štedi prostor i idealan je za sve manje i manje kuhinje u kojima spremamo hranu.

daska za seckanje

daska za seckanje

daska za seckanje

Podmetači za seckanje i pripremu hrane ili za jelo, ponovo spakovani do perfekcije, laki za održavanje.

tajmer za kuvanje
tajmer za kuvanje
tajmer za kuvanje
Iako ja lično tajmere za kuhinju ne smatram preterano korisnim proizvodom ovakav jedan je potpuni MUST! Savršen dizajn, čisto, jednostavno, prelepo...
Kutlače, cediljke, varjače

Kutlače, cediljke, varjače

Kutlače, varjače, cediljke... ponovo sjajno spakovano ...

Kutlače, cediljke, varjače
Kutlače, cediljke, varjače
Kutlače, cediljke, varjače

Odlično rešenje za neisprljati radnu površinu!
oklagija
oklagijaoklagija
Ne znam šta bi moja baka rekla za ovakvu unapređenu oklagiju ali meni je potpuno epohalna. Točkići regulišu debljinu testa koje razvlačite, a ima i metar na sebi da bi mogli da odredite širinu koja staje u vaš pleh. Fenomenalno!

Pa da pređemo na sekciju ljuštenja, seckanja i gnječenja hrane...

seckalica za začine
seckalica za začine
seckalica za začine


ljuštilica 
ljuštilica 
ljuštilica
ljuštilica

gnječilica za beli luk
gnječilica za beli lukgnječilica za beli luk

Imaju još puno fenomenalnih proizvoda, toliko lepo dizajniranih i praktičnih da naprosto ne bih mogao da izaberem favorita. Sa par ovakvih drangulija i najružnija kuhinja će izgledati mnogo lepše a vama će realno uštedeti puno vremena i prostora u kuhinji. 

No comments:

Post a Comment