Dec 12, 2012

Pegzini Family - Štipaljkice koje prkose gravitaciji!

Vidite čudno je to sa dizajnerima. Kad stvarno uplivate u svoj poziv nakon izvesnog vremena on počinje da se preliva u svaki aspekt svakodnevnog života, definiše vas, ne dozvoljava nikakav kompromis i naprosto vas tera da sve na neki način bude izdizajnirano. Pored funkcionalnosti koji je apsolutni aksiom i tražite ga u svakom proizvodu ili radnom procesu, prisutna je i potreba da u svakom momentu gotovo instiktivno tragate za lepim i zanimljivim. To za mene više nije stvar koja opterećuje, prirodna je kao disanje. Ceo svet mora biti izdizajniran i zanimljiv, tako pobeđujemo sivilo i ne maštovitost svakodnevnice. Po cenu da nakon ovog post-a pomislite kako baš i nisam sav svoj, ili u ovom slučaju da nisam baš čist, želeo bih da vam predstavim sjajan proizvod koji jednu poprilično dosadnu radnju može učiniti zanimljivom. Ipak svi smo mi pomalo deca ;) I u svemu treba pronaći način da se igramo.
Dakle, dame i gospodo, želim da vam u ovom cirkusu od života predstavim neustrašivu Pegzini Family
They are gravity defying and laundry drying!


Amazing Pegzini Family by Oded Friedland


Cirkusanti vežbaju na štriku za sušenje veša! Izraelski dizajner Oded Friedland osnivač dizajn studia Monkey Business je kreirao ove zanimljive štipaljke za sušenje veša. Monkey Business je osnovan 1994.godine kao kompanija specijalizirana za dizajniranje i proizvodnju proizvoda orijentisanih kao pokloni, namenjenih onima koje Oded vidi kao ljude "mladih u srcu". Gde me nađe!




Pet štipaljkica sa keramičkim figuricama će hrabro prkositi gravitaciji i učiniti da inače potpuno nezanimljiv prizor okačenog veša prikupi poglede zavidnih komšinica. Naravno ukoliko ste skloni takvom vidu egzibicionizma ;)







No comments:

Post a Comment